Dagelijkse lezingen

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 09:48

Ik heb eindeloos zitten stoeien met het idee van een 'dagelijkse lezing', vooral omdat ik het idee had dat iedereen snapte wat dat betekende, maar ik veel concretere informatie wilde hierover. Mijn invulling van de 'dagelijkse lezing' is op dit moment dat je 's ochtends een lezing doet om een toekomstvoorspelling te doen over die dag.

 

Nadelen

Ik vind hier meteen al best wat nadelen aan zitten die ik hier met jullie wil bespreken.

Wat wordt uitgelicht?

In mijn ervaring is 'wat gaat er vandaag gebeuren' een veel te brede vraag om met de tarot te beantwoorden. Ik krijg soms antwoorden die een heel spectrum volgen van compleet niet-noemenswaardig tot heel erg belangrijk. Zo is het in mijn ogen erg lastig om je waarzeggen te oefenen omdat er geen duidelijke richting aan de vraag zit. Een voorbeeld is dat ik in de ochtend kan vragen wat er die dag staat te gebeuren en dat ik bij wijze van spreke als antwoord kan krijgen: je gaat vandaag op de fiets rijden tot en met dat ik een naar telefoontje kan verwachten.

Donderwolken

Dat brengt mij op het volgende probleem: de potentiële angstzaaierij. Stel er staat die dag daadwerkelijk iets naars te gebeuren en dat lees je in de kaarten, dan loop je de hele dag op hete kolen omdat je niet altijd precies weet wat er dan gaat gebeuren, maar je voelt de bui steeds hangen. Dat is geen fijn gevoel. Geloof me, de hele dag rondlopen als je die dag de kaart van De Dood hebt getrokken, is geen pretje.

Alternatieven

Toch is het idee van een dagelijkse lezing heel goed, omdat het je aanspoort elke dag een lezing te doen en zo in snel tempo heel veel bezig te zijn met de kaarten. Ik wil hier wat alternatieve vragen geven die verder gaan dan alleen 'wat gaat er vandaag gebeuren', maar die wel oefening bieden tot het maken van precieze lezingen en het trainen van je intuïtie.

Specifieke vraag

In plaats van elke dag dezelfde vraag te stellen, kun je misschien een specifieke vraag aan de kaarten stellen. Misschien werd je wakker en vroeg je je iets af? Misschien wil je even filosoferen over de zin van het leven zo op de vroege ochtend. Misschien wil je die week wel een onderwerp helemaal doorgronden en elke dag een gerelateerde vraag stellen om zo het antwoord te vinden. Het hoeft geen voorspellende vraag te zijn, maar gewoon vragen om inzicht.

Focus op positieve dingen

Een andere manier om toch te oefenen met toekomstvoorspellingen, maar te voorkomen dat je te maken krijgt met die donderwolk die de hele tijd boven je hoofd kan gaan hangen is door te vragen Waar kan ik mij op verheugen vandaag? Op deze manier weet je dat het antwoord positief is, en je hebt vanaf het eerste moment al iets om naar uit te kijken die dag.

Focus op negatieve dingen

Het kan zijn dat je niet zo gelooft in die cult-of-happiness beweging en blijf je liever realistisch en voorbereid. De tegenhanger van het verheugen is dan Waar moet ik vandaag voor oppassen? Op deze manier kun je je er gewoon op voorbereiden, en hé, misschien valt de voorspelling niet zo grijskleurig uit als je oorspronkelijk voorspeld hebt.

Lessen

Een andere mooie vind ik wat neutraler, namelijk om de vraag te stellen Welke les ga ik vandaag leren? Ik ben iemand die uit elke dag wel een levensles kan slaan en door deze vraag in de ochtend al beantwoord te krijgen, weet ik dat ik in ieder geval wijzer ga worden die dag.

Terugblik

Op de een of andere manier doen we vaak alsof een dagelijkse lezing altijd aan het begin van de dag moet gebeuren, maar je kunt het ook aan het eind van de dag doen en terugblikken op de dag. Stel bijvoorbeeld de vraag Wat heeft vandaag het meest impact gehad op mijn leven? Je hebt bij terugblikken vaak wat meer succes in een juiste interpretatie en dat geeft meer zelfvertrouwen voor een volgende lezing.
Uiteraard is óók niet gezegd dat je moet kiezen voor het één of het ander ;)

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie eigen leuke ideeën voor dagelijkse lezingen!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Stefan
2 jaar geleden

Ik denk dat achteraf ook een goed idee is. Om met een andere blik de ervaring van de dag te verwerken. Misschien waren er momenten waar je op die tijd niet lang genoeg bij stil kon staan en laat het een bepaalde indruk achter die met meer gedachten heel anders kan uitpakken. Zo neem je die gedachte ook weer positiever (meer uitgedacht) mee naar de volgende dag.