Spreuk om rustig te worden

Gepubliceerd op 20 mei 2021 om 08:14

Heftige zomerdagen

Deze spreuk komt uit het boek 'Lughnasadh' en is geïnspireerd op de hitte en opgefoktheid die mensen kunnen ervaren als de kracht van de zon toeneemt en er steeds meer vuurenergie in de lucht hangt. Hij heet de calm down candle spell en is dus een kaarsenspreuk om wat verkoeling te vinden. Niet alleen verkoeling in de letterlijke zin van het woord, maar juist ook energetisch, dus om meer kalmte te ervaren.

Geen cirkel!

Het leuke aan deze spreuk vind ik dat er nadrukkelijk in het boekje wordt gezegd dat het niet de bedoeling is dat je je voor het uitvoeren van deze spreuk helemaal gaat klaarstomen voor het doen van magie (denk aan, meditatie, ritueel bad, yoga...) en dus ook niet de bedoeling is dat je eerst een magische cirkel trekt voor je hiermee aan de slag kan. Het idee is namelijk dat je deze spreuk waarschijnlijk gaat inzetten als je helemaal opgefokt bent en het is de bedoeling dat je meteen kunt beginnen.

Benodigheden

Het enige dat in het boek nodig is voor deze spreuk is:

- glas water

- oranje kaars

Maar omdat ik houd van wat meer elementen in mijn spreuken en mij volledig vrij staat om meer elementen toe te voegen als ik dat wil, voegde ik nog toe:

- oranje edelstenen (carneool, oranje calciet en perzik agaat)

- oranje altaar kleed

- tarotkaarten uit het tarot Mucha deck: Staven 9, X Rad van Fortuin, VIII Kracht

 

Sidenote over tarotmagie

Om niet heel diep op dit onderwerp in te gaan, maar wel even uitleg te kunnen geven over wat ik doe met de tarotkaarten, hier een korte uitleg:

Ik vind het heel fijn om een bepaalde visualisatie vorm te geven door afbeeldingen te zoeken om me daarop te focussen. De tarot is daar perfect voor, omdat het zoveel afbeeldingen bevat die het leven moeten reflecteren. Ik zocht afbeeldingen die voor mij stonden voor het lome, zwoele gevoel dat je kunt hebben als je je volledig overgeeft aan de kracht van de zon. Het deck heb ik gekozen omdat ik dit deck heel erg bij de tijd van Lughnasadh vind passen, maar is zeker niet essentieel voor het uitvoeren van deze spreuk.

Uitvoering

 

1: We beginnen met de oranje kaars. Deze kaars staat symbool voor alle opgefokte energie. Leg je handen tegen de kaars en voel en visualiseer alle stress, energie waar je van af wilt en negatieve emoties in die kaars gaan zitten, alsof het één wordt met de kaarsenwas. Neem hier de tijd voor. Ik neurie ondertussen mijn meditatieliedje (te horen op de video). Dit kun je ook doen, maar je kunt jezelf ook met woorden helpen. Dit deel is klaar op het moment dat je jezelf helemaal leeggestroomd voelt. Dat is dus niet een fout gevoel.

2: Aansteken van de kaars. Terwijl we de kaars zien branden, kijken we naar de smeltende was en de dansende vlam. Die dingen gaan symbool staan voor alle vuurenergie die wij weer terugsturen naar de zon. Visualiseer die energie opstijgen. Leg je handen vervolgens met de palmen naar boven naast de kaars of op je schoot.

3: Zeg de volgende woorden op:

Ik voed de zon de passie van mijn honger

Ik voed de zon de passie van mijn angsten

Ik voed de zon het monster, geboren uit onrecht

Ik voed de zon de kracht van mijn tranen

4: Focus op het water. We gaan ons nu richten op het glas water en visualiseren ons dat het water de kracht van de aarde krijgt, dus het voedende en het verzorgende, rustgevende dat de natuur ons kan bieden. Sluit je ogen, vouw je handen om het glas en stel je voor dat deze energieën in dit glas water stromen.

5: Drink het water. Heel bedachtzaam, en terwijl je het drinkt, voel dan hoe de aarde jou kan voeden en jou weer tot rust kunt brengen. Adem nog één keer diep in en diep uit.

 

Herhaling

Mocht je hier vaker last van hebben, is het geen enkel probleem om deze spreuk te herhalen. Pak de kaars weer die je hebt gebruikt voor deze spreuk en doe deze spreuk opnieuw.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.