Prikken in hekserij

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 16:06

Een onderwerp dat iedereen raakt

Al een tijdje heb ik geen video geüpload, hoewel ik wel video's heb gemaakt. Het lukte me alleen niet om dit op mijn kanaal te publiceren omdat er voor mij een veel belangrijker onderwerp was waar ik over wilde spreken, maar niet de duidelijke woorden had om te beschrijven wat ik erover wilde vertellen. Nu de vraag of je gevaccineerd bent, steeds normaler is om te stellen, hoewel dat voorheen onderdeel was van je medische dossier, en zeker nu er geluiden klinken over vaccinatieplicht op de werkvloer of in het openbare leven, wil ik toch een paar dingen op een rijtje hebben.

 

Vaccineren heksen eigenlijk?

Ik volg de discussie over de vaccinatieplicht af en toe en bij de laatste update, wilde de minister met klem benadrukken dat een plicht niet kon worden afgedwongen als je een bepaalde geloofsovertuiging had. Hij noemde als voorbeeld antroposofie. Dus als je een antroposofische levensstijl aanhoudt, kun je dat als reden geven dat je niet in staat bent om te vaccineren. Toen dacht ik: en hoe zit dat dan bij hekserij (of wicca)? Het is duidelijk dat wij geen geschriften hebben die iets dergelijks voorschrijven of verbieden, maar als je er bij stilstaat, is dat ook niet het geval bij het christendom of de islam. Hun geschriften zijn lang voor het ontstaan van vaccins opgeschreven, dus is het aan de lezer hoe zij dat op hun eigen leven projecteren. Ik ben zelf uiteraard geen priesteres of op een andere manier een officiële autoriteit om te spreken voor heksen of "mijn volgelingen", aangezien ik die niet heb. Ik ben slechts één heks die hier een mening heeft die ik hier bereid ben te delen. Ik zal beginnen met uitleggen dat het antwoord op de hierboven genoemde vraag sowieso ja én nee is. Er zijn heksen die zichzelf laten vaccineren, maar ook heksen die zichzelf niet laten vaccineren. Als heks heb je niet de plicht je te laten vaccineren, net zo min als het je verboden is om het te doen. Wat in mijn ogen wel je plicht is als heks, is om voor jezelf goed de overweging te maken.

Natuurlijke weg

Voor mij is hekserij altijd verbonden geweest met het contact met de natuur terugvinden. In onze huidige maatschappij zijn we ver verwijderd geraakt van onze natuur en de ritmes die daarbij komen. Dat is dus inclusief het voltooien van de jaarlijkse zonnecyclus met alle aspecten die daarbij komen kijken. In mijn ogen is er niks mis met het erkennen dat elk jaar in de winter ons immuunsysteem minder wordt doordat we minder blootgesteld worden aan daglicht en we misschien wat minder vitamines binnenkrijgen door het eten dat we nuttigen. Fruitsalades, courgettesoep en frisse smoothies zijn over het algemeen vaak niet onderdeel van een winterdieet. Warme chocomel en veel speculaaskoeken dan weer wel. (note: dat wil niet zeggen dat je in de winter niet gezond kunt eten). Een gevolg hiervan kan zijn dat je inderdaad meer blootgesteld wordt aan ziekteverwekkers en als je niet oppast, kun je daadwerkelijk ziek hiervan worden. Dat is het leven.

Kunstmatige weg

Aan de andere kant is er dus het probleem dat we niet meer natuurlijk leven. We hebben er op een kunstmatige manier voor gezorgd dat bepaald voedsel het hele jaar door beschikbaar is, we zitten hele dagen achter glas en zetten de verwarming nog even wat hoger. Als we geen eten hebben, maar geen zin hebben om het te gaan halen, gaan we achter onze laptop zitten en bestellen het. We zijn ook met veel mensen. In de vorige eeuw is de bevolking aanzienlijk sneller gegroeid dan voorheen en we transporteren ons ook in een paar uur de halve wereld over. Als gevolg hiervan kan een virus (of bacterie) zich in een paar uur van het ene continent naar het andere verplaatsen en veel mensen aandoen. In vroeger tijd zou een gemeenschap veel meer tijd kunnen hebben om hun immuunsysteem af te stemmen op een nieuwe variant voor het overgaat naar een volgende gemeenschap. Kortom, de overdracht ging veel trager. Wat mij betreft zijn dit aanleidingen om te kiezen voor kunstmatige immuniteit, en dus een vaccin.

De aannames

Voor je dus een keuze maakt, zijn er eerst nog wat aannames over vaccineren - specifiek tegen covid/ het coronavirus - dat ik even uit de weg wil hebben. Geen bronvermelding, want dit is gewoon hoe het in elk schoolboek over vaccineren staat, dus je kunt het zelf nagaan.

Na vaccinatie word je niet meer ziek

Vaak wordt uit het oog verloren wat precies vaccinatie is. Ik heb het al genoemd en ik zeg het opnieuw: vaccinatie is een kunstmatige vorm van immuniseren. In plaats van dat je lichaam op een natuurlijke manier in contact komt met het virus, leert het afweermechanisme weer een stukje meer over hoe het je de volgende keer moet beschermen. Specifiek bij de ziekte covid was er al heel snel duidelijk dat je twee keer ziek kon worden. Daarmee weet je dus dat je ook na vaccinatie nog ziek kunt worden. Het coronavaccin word behandeld als een vaccin tegen de mazelen of kinkhoest. Mazelen kun je daadwerkelijk maar één keer krijgen, waardoor het genoeg is om dit óf één keer op te lopen. Door covid of corona te behandelen als een kinderziekte, worden hier al ernstige aannames gemaakt over de essentie van het vaccin. Daarbij is dit een virus dat zich snel muteert (ook niet het geval bij veel virussen), waardoor je bij vaccinatie sowieso altijd achter de feiten aan blijft lopen en je jezelf bijna altijd injecteert met een mutatie uit het verleden, niet degene die rondgaat.

Je kunt na vaccinatie een ander niet meer besmetten

Ook een leuke die je binnen twee maanden van het uitbreken van de pandemie kon debunken. Er werd al heel snel geconstateerd dat je in staat was om iemand asymptomatisch te besmetten. Dat betekent dus dat je zelf wel het virus bij je draagt, maar hier geen symptomen voor ontwikkelt. Dat kan komen doordat je een goed werkend immuunsysteem hebt. Aangezien vaccinatie kunstmatige immunisatie is, is er geen reden om aan te nemen dat je dan niet net zo goed asymptomatische besmetting veroorzaakt bij anderen.

Je doet het voor een ander

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet wat de gedachtegang van deze aanname is. Volgens mij is het nog gestoeld op het idee dat we het virus kunnen overwinnen door vaccinatie, dat we door een hoge vaccinatiegraad het virus voor goed en altijd kunnen uitschakelen, dat het nooit meer over kan gaan. Bovenstaande aannames zijn genoeg uitleg om te weten dat je vaccineert voor jezelf, niet voor een ander. Je bent altijd te laat met de laatste update van mutaties, en je kunt anderen nog steeds blijven besmetten. Inmiddels is er een heel duidelijk beeld van het profiel van de gemiddelde covidpatiënt. Dit betekent niet dat als je niet aan het profiel voldoet, je nooit covid kunt krijgen, maar vaccineren van jezelf om een ander te beschermen, is totaal zinloos.

Ongevaccineerden zijn gevaarlijk

Mensen die immuun zijn, zijn gevaarlijk. Een virus muteert als het 'merkt' (een virus kan niet denken, but hear me out) dat het geen vat meer heeft op de host. Dat is namelijk het moment dat het zich toch echt moet gaan aanpassen (muteren) om te overleven. Dit kan zowel zijn bij natuurlijke immuniteit als bij kunstmatige immuniteit. Dat onderscheid maakt het virus niet (nogmaals, het virus kan niet denken, maar ... je weet wel).

Kunstmatige immuniteit is beter dan natuurlijke immuniteit

Deze heb ik ook weleens gehoord en ik ga even kort uitleggen hoe dit niet kan kloppen. Een virus bestaat uit meerdere onderdelen, meerdere eiwitten. Bij natuurlijke blootstelling en daarmee natuurlijke immuniteit komt het lichaam dus ook in contact met het hele plaatje, het hele RNA-profiel van het coronavirus. Je lichaam registreert alles en bewapent zich tegen alles. In het geval van de huidige vaccins (mRNA en viral vector) maakt het lichaam slechts één eiwit van het virus, en dan ook nog eens met de genetische code zoals het op dat moment bekend is. Een mutatie aan het virus op een andere locatie heeft je lichaam daarom ook nooit gezien en is daarom minder goed in staat om op tijd alle bewapening tevoorschijn te halen. Alleen tegen het spike-eiwit is op deze manier wapentuig beschikbaar.

Het is aan jou

Voel je je als heks beter bij vaccineren? Doe dat dan vooral. Voel je je beter bij het niet-vaccineren, dan is dat ook aan jou. Je verliest bij geen van de keuzes je status als heks, gelukkig :)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.